Leuke teksten en moppen

Politiek?!

Een zoon vraagt aan zijn vader: “Pap, wat is eigenlijk politiek?” 

Vader zegt: “Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk ik breng het geld in huis, dus ik ben het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus die is de REGERING. Opa ziet erop toe dat alles hier orderlijk verloopt. Hij is de OVERHEID en het dienstmeisje is de ARBEIDSKLASSE.

Wij hebben allen maar één doel voor ogen, namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK, je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST.”

De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen. ’s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk heeft geschreeuwd. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders.

Daar ligt zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van de dienstmeid, waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en dat ze vreemde dingen aan het doen zijn en ziet dat opa onopvallend door het raam toekijkt, ze zijn allemaal zo druk bezig dat niemand merkt dat hij voor het bed staat.

Daarom besluit de jongen weer te gaan slapen. De volgende ochtend vraagt de vader aan zijn zoon of hij met eigen woorden kan uitleggen wat politiek is.

“Ja”, zegt de zoon,

“het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Funny girl

Funny girl

Blog Stats

  • 95.417 hits

Kalender

februari 2019
M D W D V Z Z
« Okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Old stuff

Advertenties
%d bloggers liken dit: